- Uw steun is onze kracht -

HELP MOORDEN OPLOSSEN

Vaak blijven onopgeloste moordzaken op de plank liggen omdat de politie geen DNA-match vindt. Voor zulke cold cases ontwikkelde forensisch geneticus dr. Sofie Claerhout een efficiënte manier om daders op te sporen via het DNA van hun familie. Dit veelbelovende onderzoek vraagt middelen die justitie niet kan bieden. Daarom hebben wij uw hulp nodig.

In 1991 werd de 26-jarige Ingrid Caeckaert aan onze kust koelbloedig vermoord. Omdat de dader onder de radar blijft, kan de politie na jarenlang zoeken nog steeds geen DNA-match vinden. Vreselijk. Zowel voor de nabestaanden, onderzoekers als maatschappij. Een van de zovele vastgelopen moordzaken in België. Maar daar maken we samen snel een einde aan. Forensisch geneticus dr. Sofie Claerhout ontwikkelde een efficiënte manier om daders op te sporen via hun familie. Meer specifiek, via het Y-DNA. Want dat is het enige stukje DNA dat generaties lang wordt doorgegeven van vader op zoon.

Dr. Sofie Claerhout won met haar baanbrekend onderzoek de Vlaamse PhD cup, werd Krak van Kortrijk en veroverde de hoofdprijs op het wereldcongres voor forensische genetica. Veelbelovend onderzoek in de prijzen, maar helaas zonder prijzengeld. Jammer, want zo'n grootschalig forensisch onderzoek vraagt middelen die justitie ons niet kan bieden.

Daarom heeft CSY uw steun nodig!

Elke bijdrage brengt ons een stap dichter bij de onbekende dader. En zo krijgen onder andere de ouders van Ingrid Caeckaert, die dit project van harte steunen, hopelijk snel de rust die ze verdienen.


"Toen wij hoorden dat Sofie een nieuwe wending aan het moordonderzoek van onze Ingrid kon geven, twijfelden we geen moment om onze steun te geven. Het klikte meteen. Ze kende het dossier van onze dochter volledig. We maakten live mee hoe Sofie door zowel de jury van specialisten alsook het publiek als winnaar van de PhD cup werd aangeduid. Zo dankbaar."


♡   Bij een gift vanaf 40 euro, hebt u recht op een fiscaal attest en 45% belastingvermindering.

♡   Bij een gift vanaf 400 euro, wordt u uitgenodigd voor een unieke CSY-inkijk (persoonlijke uitleg en rondleiding in ons forensisch laboratorium). U mag hierbij vier personen extra uitnodigen.


Bekijk hieronder de pitch waarmee Sofie de PhD cup én publieksprijs won: