DADER ONBEKEND

Het Y-chromosoom als sleutel tot onopgeloste moordzaken

Sofie Claerhout

Ontdek hoe baanbrekend DNA-onderzoek vastgelopen moordzaken kan oplossen
Bestel hier jouw boek van de eerste druk 

€25, inclusief verzendkosten én handtekening!

// Beschrijving

  • Forensisch geneticus Sofie Claerhout kan daders identificeren aan de hand van het DNA van hun (verre) familieleden, met haar internationaal bekroonde 'CSY'-methode
  • Voor true crime-fanaten: ontdek de rol van stamboomonderzoek in meer dan 20 - lopende én opgeloste - moordzaken
  • Met bijdragen van experts als misdaadjournalist Faroek Özgünes, strafpleiter Jef Vermassen en minister van justitie Vincent Van Quickenborne.

Moordenaars laten sporen na. En hoewel misdaadseries je doen geloven dat DNA je in een-twee-drie naar een dader leidt, is de werkelijkheid veel complexer dan dat. Wanneer een dader sporen achterlaat op een plaats delict, kunnen speurders die door een databank van veroordeelden en verdachten halen. Geen identieke match en geen andere bewijzen? Dan lonkt de stempel 'cold case'.

Maar dat is buiten geneticus Sofie Claerhout gerekend. Zij ontwikkelde een efficiënte manier om via het mannelijke Y-chromosoom de familieleden van een dader te identificeren, en zo een nieuwe poel van verdachten aan te boren.

Dader onbekend dompelt je onder in de donkere wereld van forensisch onderzoek en onopgeloste moordzaken, met als lichtpuntje de gedrevenheid van een jonge wetenschapster.

// Product details

Afwerking: Paperback
Aantal pagina's: 288
Afmetingen: 230x150
Verschijningsdatum: 18/10/2022
EAN: 9789401485418
Nur-code: 339
Uitgever: Lannoo
Druk: 1