De cold case van Christelle Sandervorst

02-03-2011
Slachtoffer: Christelle Sandervorst
Locatie: Verviers
Datum: 2 maart 2011

Op 2 maart 2011 deed een voorbijganger aan de Rue des Hospices in Verviers - Luik België - rond 08:00 's ochtends een gruwelijke ontdekking. Hij stuitte op het levenloze lichaam van een vrouw en schakelde direct de alarmdiensten in. De Luikse politie moest ter plaatse constateren dat de jonge vrouw slachtoffer was geworden van een gewelddadig misdrijf. Na onderzoek bleek het te gaan om Christelle Sandervorst, een alleenstaande moeder van nog maar 25 jaar oud.

Over Christelle
Ze woonde in dezelfde straat als waar haar lichaam werd aangetroffen. Haar appartement was op nog geen steenworp afstand verwijderd van de vindplaats. Christelle was al jong moeder geworden maar woonde al enkele maanden in haar eentje. Hoewel ze lang werkloos was geweest werkte de 25-jarige kort voor haar dood voor Royale Ecurie des Ardennes. Een bedrijf dat in de buurt van het gemeentelijke zwembad was gelegen en zich vooral bezig hield met motorsport.

De Belgische recherche stelde tijdens het onderzoek vast dat Christelle zich vaak vermaakte in het uitgaansleven. Want hoewel ze pas een paar maanden in de gemeente woonde, wist ze de gezellige café'tjes al snel te vinden. Zo was ze een veelgeziene gast in het café ''Le Central'' aan de Grote Markt in Ensival, en ging ze veel uit in de Stationsbuurt waar ze vaak naar ''l'Actu Club' ging. Die laatste is nu gesloten. 

Christelle bleek soms ook naar de ''integratiedienst'' te gaan dat toen was gevestigd in de Rue de la Colline in Verviers. Wat ze daar precies deed bleef voor ons onduidelijk.

Doodsoorzaak en onderzoek
De Patholoog-anatoom concludeerde dat de moordenaar van Christelle haar vermoord zou hebben tussen 1 maart 21:00 en 2 maart 08:00. Ze was meerdere keren op een gewelddadige manier geslagen en daarna gewurgd. 

De recherche kon maar weinig aanknopingspunten vinden in dit onderzoek. De jonge moeder had volgens haar nabestaanden geen vijanden, en ze was ook nooit door iemand bedreigd. De politie deed meerdere keren een getuigenoproep. Mensen die iets verdachts hadden gezien werd gevraagd zich te melden. In veel Belgische kranten en op internet werd er aandacht besteed aan de moord op Christelle Sandervorst, maar het leidde allemaal tot niets. Er kwamen geen getuigen naar voren, en de zaak werd langzaam maar zeker koud.

Begin 2017 werd besloten nogmaals een getuigenoproep te doen, en ook om een DNA-analyse te verrichten. Het werd echter al snel weer stil. Nu, zes jaar later, loopt de dader nog altijd vrij rond, tot groot verdriet en frustratie van de nabestaanden.© Sander Meyer, coldcasezaken.be

Heeft u informatie of tips?

Na al die jaren zijn er gelukkig nog steeds mensen die zich willen inzetten om de moord op Christelle Sandervorst op te helderen. Daaronder scharen wij onszelf ook. Deze alleenstaande moeder van toen de tijd nog maar 25 jaar oud heeft recht op rechtvaar-digheid, en haar nabestaanden op antwoorden. Daarom vragen wij mensen die meer over deze zaak weten zich nu te melden. Ook als u antwoord kunt geven op de vragen: Met wie kon Christelle ruzie hebben gehad? En, was er een onbeantwoorde liefde? Belangrijk: U bent niet strafbaar als u jarenlang informatie achterhoudt. Het belangrijkste is dat de zaak eindelijk kan worden opgelost. Weet u meer? Zelfs een klein detail kan misschien al een nieuw licht werpen op de zaak. Laat het alstublieft nu weten.

Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan het e-mailadres-veld leeg. 
U kunt ook bellen naar het gratis nummer van de Belgische politie 080/03.03.00

CSY-Belgium werkt samen met coldcasezaken.be om aandacht te vestigen op de Belgische vastgelopen moordzaken. Zonder winst of verdienmodel investeren wij hierin onze tijd en energie zodat deze cold cases niet worden vergeten en er hopelijk gerechtigheid volgt voor slachtoffers en nabestaanden. 

Maar omdat wetenschappelijk onderzoek geld kost, en de overheid maar een beperkt budget heeft, hopen wij dat er mensen zijn die ons een financieel steuntje in de rug willen geven. Als u hieraan wilt bijdragen,
klik dan hier
- Werkelijk elke euro wordt gebruikt voor cold case onderzoek.

Bent u familielid van het slachtoffer of heeft u een toevoeging aan onze website?
Contacteer coldcasezaken.be of CSY-Belgium.be
Disclaimer & bronvermelding


Help mee

Wilt u meehelpen in de zoektocht naar antwoorden? Dat kan door ons te volgen op onze sociale media kanalen, en door vervolgens onze berichten openbaar te delen met uw netwerk. De grote kracht van het oplossen van moordzaken is het feit dat erover gebabbeld wordt. Men zegge het voort. 

Uw hulp is dus écht van groot belang, en wij hopen dat u op deze wijze met ons wilt samenwerken.
Want zo zien wij het, als een samenwerking. Enkel samen kunnen we cold case zaken oplossen.