De cold case van Anne Beckmann

07-09-2009
Slachtoffer: Anne Beckmann
Locatie: Thuin
Datum: 7 septemberi 2009

Op maandag 7 september 2009 werd het levenloze lichaam van de Belgische Anne Beckmann gevonden in de Samber, de belangrijkste zijrivier van de Maas. Het lichaam dreef in het water langs het jaagpad (zie foto). 

Na sectie op het stoffelijk overschot kwam naar voren dat Anne bloeduitstortingen op haar benen en een blauw oog had. Opmerkelijk genoeg had ze geen water in haar longen, wat betekende dat ze niet door verdrinking om het leven was gekomen. Anne was voordat ze in het water kwam al overleden. De verwondingen van de Belgische vrouw zouden zijn opgelopen nadat ze in elkaar zou zijn geslagen. Er werd geen officiële doodsoorzaak genoemd in de media.

Watersteekspelen in Thuin
Op 6 september, een dag vóór de vondst van het lichaam van Anne, waren er veel mensen komen kijken bij de watersteekspelen in Thuin. Verschillende teams in bootjes proberen elkaar hierbij van de boot te duwen met een lange lans. Uit onderzoek van de recherche bleek dat Anne Beckman die dag had deelgenomen aan deze spelen. Verschillende getuigen hadden de vrouw die dag opgemerkt, maar in de avond zag niemand haar meer. 

De Belgische politie vroeg zich publiekelijk af of Anne slachtoffer was geworden van een ontmoeting met iemand die slecht was afgelopen, en of ze haar belager zou hebben gekend. De vragen bleven tot op heden onbeantwoord.

Veel mensen in Thuin en de provincie Henegouwen waren erg aangedaan na de bekendmaking van de moord op Anne. Veel inwoners hadden de vrouw gekend. Het was de tweede moord in amper vijf jaar in Thuin, een gemeente van maar veertienduizend inwoners. In mei 2004 werd de 23-jarige Julien Coster, net als Anne Beckmann in september 2009, op een festiviteiten dag vermoord. Zijn moordenaar kwam er niet mee weg en werd een week later gearresteerd. Hij bekende zijn daad.


© Sander Meyer, coldcasezaken.be

Heeft u informatie of tips?

Ondanks dat er al vele jaren voorbij zijn gegaan zonder enig beweging in de zaak van Anne, hoopt de Belgische politie nog altijd op nieuwe informatie. Heeft u Anne die bewuste avond nog gezien, en was ze met iemand? Of weet u wat er met haar gebeurd is? Neemt u dan alstublieft nu contact op. Belangrijk om te weten: u bent niet strafbaar als u na jaren pas met info komt. De nabestaanden van Anne verdienen eindelijk antwoorden. Weet u meer? Zelfs een klein detail kan misschien al een nieuw licht werpen op de zaak. Laat het alstublieft nu weten.

Wij nemen zorgvuldig de tijd voor uw informatie en zorgen er op betrouwbare wijze voor dat het op de juiste plek terecht komt. U kunt uw verhaal kwijt via onderstaand formulier. Blijft u graag anoniem? Laat dan het e-mailadres-veld leeg. 
U kunt ook bellen naar het gratis nummer van de Belgische politie 080/03.03.00

CSY-Belgium werkt samen met coldcasezaken.be om aandacht te vestigen op de Belgische vastgelopen moordzaken. Zonder winst of verdienmodel investeren wij hierin onze tijd en energie zodat deze cold cases niet worden vergeten en er hopelijk gerechtigheid volgt voor slachtoffers en nabestaanden. 

Maar omdat wetenschappelijk onderzoek geld kost, en de overheid maar een beperkt budget heeft, hopen wij dat er mensen zijn die ons een financieel steuntje in de rug willen geven. Als u hieraan wilt bijdragen,
klik dan hier
- Werkelijk elke euro wordt gebruikt voor cold case onderzoek.

Bent u familielid van het slachtoffer of heeft u een toevoeging aan onze website?
Contacteer coldcasezaken.be of CSY-Belgium.be
Disclaimer & bronvermelding


Help mee

Wilt u meehelpen in de zoektocht naar antwoorden? Dat kan door ons te volgen op onze sociale media kanalen, en door vervolgens onze berichten openbaar te delen met uw netwerk. De grote kracht van het oplossen van moordzaken is het feit dat erover gebabbeld wordt. Men zegge het voort. 

Uw hulp is dus écht van groot belang, en wij hopen dat u op deze wijze met ons wilt samenwerken.
Want zo zien wij het, als een samenwerking. Enkel samen kunnen we cold case zaken oplossen.